måndag 11 oktober 2010

Låt-gå ledaren

Nu när Rebecca skrivit kort om den auktoritära ledaren så ska jag skriva kort om låt-gå ledaren. Låt-gå-ledaren är ofta en ledare som inte "pallar" trycket. Det kan också vara att ledaren försökt att vara demokratisk men de inte gått och känner sig sedan svagare och låter andra nästan få bestämma. Det finns även ledare som har valt att vara låt-gå-ledare som försöker att få med resten av gruppen så att de inte är oorganiserade men de skapas osäkerhet oftast. Detta kallas "djungelns lag". "Djungelns lag" går ut på att den som tar för sig klarar sig.

Vet ni några stora ledare i Sverige som använder sig av låt-gå stilen?

/ Angelika Gustavsson

5 kommentarer:

 1. Jag vet inte riktigt någon svensk ledare som använder sig av stilen så men jag kan tänka mig att det kan bli så på många arbetsplatser där ledaren endast är en formell ledare.

  SvaraRadera
 2. Nej, jag kan inte komma på någon svenska som använder sig utav låt-gå stilen men kan tänka mig att den ledarrollen kan förekomma på vissa arbetsplatser precis som Catrin nämnde. Vet du kanske någon som använder sig utav den ledarstilen Angelika ? :) // Johanna C

  SvaraRadera
 3. Jag kan heller inte riktigt komma på någon ledare i Sverige som använder sig av låt-gå-ledaren... Men jag tror faktiskt att vi alla använder den någon gång i livet då det flesta av oss använder oss av ett situationsanpassat ledarskap och när man ibland är man kanske mindre barn så måste man vara lite låt-gå-ledare även om dom kan göra saker man inte för göra men som sagt, man lär ju sig av sina misstag så då kan det vara bra att vara en låt-gå-ledare så dom får prova på lite eller vad tycker du?
  //Emil från v-e-a-l.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Precis som ni alla säger. Jag kan heller inte komma på någon i Sverige. Men jag måste säga att jag håller med er alla tre om vad ni har skrivit och hur ni reflekterar. Bra!

  SvaraRadera